11 τρόποι να κάψετε εύκολα θερμίδες στο σπίτι

Το γυμναστήριο σας φαίνεται σκέτη ταλαιπωρία; Δείτε πώς θα κάψετε θερμίδες στο σπίτι, εύκολα και – σχετικά – ξεκούραστα.

Θερμίδες δεν καίμε μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο γυμναστήριο. Θερμίδες καίμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάνοντας πάσης φύσεως δραστηριότητες. Αν λοιπόν, ο χώρος τους γυμναστηρίου σας απωθεί, αν βαριέστε και μόνο στη σκέψη του, δείτε πως μπορείτε να «κάψετε» κάποιες θερμίδες από το σπίτι σας.

* Χρησιμοποιήστε τις σκάλες κάθε φορά που είναι να ανέβετε ή να κατέβετε έναν όροφο.

 

 

* Ασχοληθείτε με μια δραστηριότητα όταν βλέπετε τηλεόραση που να απαιτεί κίνηση, ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα, σίδερο κ.α.

* Ασχοληθείτε με την κηπουρική είτε στον κήπο είτε στο μπαλκόνι. Πέρα από νοητική χαλάρωση, το εν λόγω χόμπι απαιτεί σκύψιμο και κινήσεις με χέρια, πόδια και στροφές κορμού που καταναλώνουν αρκετές θερμίδες.

* Πιείτε καφέ. Η καφεϊνη μπορεί να ενισχύσει για κάποιες ώρες τον μεταβολισμό. Δεν πίνετε καφέ; Δοκιμάστε πράσινο τσάι.

 

 

* Μήπως το σαλόνι σας θέλει τακτοποίηση/γενική καθαριότητα; Μετακινήστε καναπέδες και έπιπλα σε διαφορετική θέση ή μετακινήστε τους και βάλτε σκούπα για να… καθαρίσετε σκόνες και θερμίδες.

* Βαρεθήκατε το χρώμα στους τοίχους του δωματίου; Βάλτε στολή, πάρτε μπογιές και κάψτε θερμίδες εξασκώντας την πανάρχαιη προπόνηση του βαψίματος.

* Παίξτε με τα πιτσιρίκια για 20 λεπτά, και πείτε αντίο σε 200-300 θερμίδες.

 

 

* Πλύντε το αυτοκίνητο μόνοι σας. Και χρήματα θα γλιτώσετε και θερμίδες θα κάψετε και τα χέρια σας θα γυμνάσετε.

* Φάτε (καυτερό) κινέζικο ή ταϋλανδέζικο. Τα καυτερά μπαχάρια που χρησιμοποιούνται στην ασιατική κουζίνα μπορούν να ενισχύσουν τον μεταβολισμό σας μέχρι και 23%.

* Κάντε μασάζ για 30 λεπτά στο έτερον ήμισυ για να ξεφορτωθείτε περίπου 150 θερμίδες. Και εξασφαλίστε ότι θα λάβετε κι εσείς ένα.

* Αντικαταστήστε την καρέκλα του γραφείου σας με μια fitball και κάψτε μέχρι και 6% περισσότερες θερμίδες ενώ… κάθεστε.